دوره 2، شماره 2 - ( 4-1402 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabali M, Rajabi E, Hosseinzadeh M, Dashti S, Ahmadi Chenari H. The Correlation between Emotional Intelligence and Professional Identity among Operating Room Technologists and Anesthesiologists at Hospitals Associated with Birjand University of Medical Sciences. Journal title 2023; 2 (2) :33-40
URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-77-fa.html
ارتباط هوش هیجانی با هویت حرفه‌ای در تکنولوژیست‌های اتاق عمل و هوشبری شاغل در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم‌ پزشکی بیرجند. عنوان نشریه. 1402; 2 (2) :33-40

URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-77-fa.html


چکیده:   (15 مشاهده)

مقدمه:

هوش هیجانی یکی از عوامل کلیدی در تعیین موفقیت در حوزه‌های حرفه‌ای و اجتماعی است که با توانایی درک، تنظیم و استفاده مؤثر از هیجانات مشخص می‌شود. هویت حرفه‌ای نیز به‌عنوان یکی از مفاهیم اساسی در مراقبت‌های بهداشتی، بازتابی از درک فرد از نقش‌ها، ارزش‌ها و اهداف حرفه‌ای خود است.

اهداف:

این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و هویت حرفه‌ای در تکنولوژیست‌های اتاق عمل و بیهوشی شاغل در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. هدف از این پژوهش، ارائه بینش‌هایی برای ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای این گروه از کارکنان پزشکی است.

روش‌ها:

این مطالعه همبستگی شامل 230 تکنولوژیست اتاق عمل و بیهوشی از بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بود. شرکت‌کنندگان پرسشنامه جمعیت‌شناختی، پرسشنامه هویت حرفه‌ای و پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 24 و با بهره‌گیری از آمار توصیفی و آزمون‌های استنباطی، شامل همبستگی پیرسون و اسپیرمن، بسته به نرمال بودن داده‌ها، تحلیل شدند.

نتایج:

میانگین سن شرکت‌کنندگان 32.74 ± 6.64 سال بود که 48 درصد مرد و 52 درصد زن بودند. هوش هیجانی (میانگین نمره: 101.73 ± 13.02) و هویت حرفه‌ای (میانگین نمره: 55.95 ± 12.77) ارتباط مثبت معناداری نشان دادند (p<0.001). ابعاد هوش هیجانی، از جمله خودانگیزشی، خودآگاهی، خودکنترلی، همدلی و مهارت‌های اجتماعی، با جنبه‌های مختلف هویت حرفه‌ای نظیر تصویر شخصی حرفه‌ای، مقایسه اجتماعی و مدلسازی اجتماعی ارتباط معناداری داشتند. قوی‌ترین ارتباط میان مهارت‌های اجتماعی و مدلسازی اجتماعی مشاهده شد (ρ=0.302).

نتیجه‌گیری:

یافته‌ها بر نقش اساسی هوش هیجانی در شکل‌گیری هویت حرفه‌ای در تکنولوژیست‌های اتاق عمل و بیهوشی تأکید دارند. تقویت هوش هیجانی از طریق برنامه‌های آموزشی هدفمند می‌تواند هویت حرفه‌ای را بهبود بخشد و به عملکرد شغلی بهتر و کیفیت بالاتر مراقبت منجر شود.

متن کامل [PDF 846 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/11/3 | پذیرش: 1404/3/18 | انتشار: 1404/4/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Research in Health and Medical Sciences می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research in Health and Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb