دوره 2، شماره 3 - ( 7-1402 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pouladi M, Keshavarz A, Mortazavi Poor H. Ethical and Legal Governance in Nutrition Research: A Narrative Review. Journal title 2023; 2 (3) :48-58
URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-98-fa.html
حاکمیت اخلاقی و حقوقی در پژوهش های تغذیه : یک مرور روایتی. عنوان نشریه. 1402; 2 (3) :48-58

URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-98-fa.html


چکیده:   (12 مشاهده)

چکیده

مقدمه: در پژوهش‌های بالینی که بر روی تأثیر رژیم‌های غذایی انجام می‌شود، استفاده از نمونه‌های زیستی (مانند خون و بزاق) برای بررسی تغییرات متابولیسم و میکروبیوم رایج شده است. با این حال، این عمل نگرانی‌های اخلاقی و حقوقی پیچیده‌ای را به همراه دارد.

هدف: هدف از این مقاله، بررسی نحوه استفاده از نمونه‌های زیستی در تحقیقات تغذیه‌ای از طریق تحلیل دیدگاه‌های اخلاقی، تفاوت‌های قانونی و چالش‌های حاکمیتی است. تمرکز اصلی ما بر استقلال فرد، حق مالکیت داده‌ها و رعایت مسائل فرهنگی است.

روش‌ها: ما ۶۱ منبع مختلف از جمله قوانین اخلاقی تاریخی، دستورالعمل‌های بین‌المللی (مانند GDPR، Common Rule، و CIOMS)، و مقالات پژوهشی در زمینه رضایت‌گیری، پایبندی شرکت‌کنندگان و عملکرد بیوبانک‌ها را مورد مطالعه قرار دادیم.

یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که اصول کلاسیک اخلاقی (نورنبرگ، هلسینکی، بلمونت) با وجود تأکید بر رضایت آگاهانه و عدالت، به طور کامل به مسائلی مانند مشکلات بلندمدت، تفاوت‌های فرهنگی در تصمیم‌گیری و حفظ حریم خصوصی ژنتیکی نمی‌پردازند. همچنین، تفاوت در قوانین بین‌المللی مانع از همکاری‌های جهانی می‌شود، به‌ویژه برای کشورهای با درآمد کم و متوسط. علاوه بر این، پژوهش‌های بلندمدت در زمینه تغذیه با میزان مشارکت پایین (حدود ۵۰-۷۰%) و ریزش زیاد (تا ۶۸.۵%) روبرو هستند؛ با این حال، استفاده از رضایت پویا و رویکردهای متناسب با فرهنگ می‌تواند این میزان مشارکت را تا ۲۵-۳۰% افزایش دهد.

نتیجه‌گیری: مدل‌های کنونی حاکمیت در تحقیقات، منفعت پژوهش را بر حقوق فردی ترجیح می‌دهند. ما پیشنهاد می‌کنیم که یک چارچوب مبتنی بر حقوق که بر رضایت پویا، تقسیم عادلانه منافع و یکسان‌سازی قوانین بین‌المللی تمرکز دارد، می‌تواند به افزایش اعتماد، حفاظت از افراد آسیب‌پذیر و ارتقاء اعتبار اخلاقی تحقیقات تغذیه کمک کند.

متن کامل [PDF 399 kb]   (9 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1404/6/28 | پذیرش: 1404/6/29 | انتشار: 1404/7/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Research in Health and Medical Sciences می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research in Health and Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb