دوره 1، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 32-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khaghanizadeh M, Mohammadian M, Shakibaee A, Fallah M S, Esmaeili Gouvarchin Ghaleh H, Tavakkol R. The empiricism of monitoring, evaluating, and improving the performance of Baqiyatallah University of Medical Sciences in the face of the COVID-19 crisis. Journal title 2022; 1 (4) :25-32
URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-56-fa.html
خاقانی زاده مرتضی، محمدیان محمد، شکیبایی ابوالفضل، فلاح محمد صالح، اسمعیلی گورچین قلعه هادی، توکل رضا. تجربه نگاری نظارت، ارزیابی و بهبود عملکرد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در مواجهه با بحران بیماری کووید 19. عنوان نشریه. 1401; 1 (4) :25-32

URL: http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-56-fa.html


دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران ، Tavakkolreza.73@gmail.com
چکیده:   (107 مشاهده)
زمینه: تصمیم‌گیری نقش گسترده‌ای در انتخاب مداخلات آموزشی و همچنین برنامه‌ریزی‌های سلامت‌محور دارد. این تصمیم گیری‌ها می‌تواند شامل تصمیم‌گیری‌های جزئی یا تصمیم‌گیری‌های بسیار بزرگ و پراهمیت حیطه سلامت و بسیاری مسائل حساس دیگر باشد. با توجه به این که 70% مسائل سازمان، تکرار پذیر است، تجربه نگاری از اهمیت بالایی برای سازمان‌ها برخوردار است. هدف این تحقیق مستندسازی و ثبت دانش تجربی نظارت، ارزیابی و بهبود عملکرد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در مواجهه با بحران بیماری کووید 19 در دانشگاه بقیه الله بود.
روش: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی در سال 1400 است که از طریق 11 نفر از مدیران، کارشناسان و متصدیان حوزه نظارت، ارزیابی و بهبود عملکرد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در مواجهه با بحران بیماری کووید19 صورت گرفت. باتوجه به رویکرد کیفی مطالعه، نمونه گیری از نوع هدفمند بوده و جمع آوری داده‌ها تا رسیدن به حد اشباع صورت گرفت. جمع آوری داده‌ها در این مطالعه با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند توسط کارشناس مجرب به صورت چهره به چهره انجام و تبدیل به متن گردید. سپس با استفاده از نرم افزار MaxQDA  تجزیه و تحلیل آماری صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر منجر به استخراج 282 کد باز در ابعاد مختلف شد. در میان ابعاد رخداد، مسئله، تدابیر و تصمیمات، نتایج و پیامد، پیشنهادات، سناریو و الگو سازی و بعد درس آموخته که شناسایی و ارزیابی شدند، بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به ابعاد نتایج و پیامد و سناریو الگو سازی با 71 و 17 کد محوری بود.
نتیجه‌گیری: یکی از اقدامات موثر جهت مواجهه و مقابله با شرایط بحرانی مانند بیماری کووید 19 ، برنامه ریزی منظم و سازمان یافته است. بر این اساس شناخت چالش‌های مدیریتی و سازمانی و راهکارهای مواجهه با آن، کادر درمان را جهت دستیابی به سلامت جسمی و روانی فردی و اجتماعی یاری می‌کند و نقش اساسی در ارایه خدمات موثر به بیماران و جامعه دارد.
 
واژه‌های کلیدی: تجربه نگاری، یادگیری، کووید19
متن کامل [PDF 731 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/8/30 | پذیرش: 1403/7/11 | انتشار: 1403/7/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Research in Health and Medical Sciences می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research in Health and Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb