Miri H, Arefi M, Esmeilzadeh Bahabadi S, Mohammadi M H, Jahanpanah A. The Effect of Rattle Plant Fruit’s Hydroalcoholic Extract on the Phosphofructokinase-1 Gene Expression Level in Type-1 Diabetic Rats. Journal title 2023; 2 (4) :1-11
URL:
http://jrhms.thums.ac.ir/article-1-65-fa.html
چکیده: (21 مشاهده)
پیش زمینه
دیابت یکی از شایع ترین اختلالات متابوبک می باشد و احیرا یه عنوان یکی از مهمترین علل مرگ در جوامع انسانی در نظر گرفته می شود. برای سا لهای زیادی پزشکی طبیعی بویژه گیاهان دارویی پایه درمان با مواد خام در صنعت داروسازی بودند.
اهداف
در مطالعه جاضر اثر عصاره هیدروالکلی میوه گیاه جغجغه بر روی قند خون و فسفوفروکتوکیناز- ۱ بررسی شد.
روش ها
در این مطالعه ۴۵ موش صحرایی نر (150 تا 300 گرم) به طور تصادفی به ۳ گروه ۱۵ تایی (گروه سالم گروه دیابتی بدون درمان و گروه دیابتی تحت درمان عصاره میوه جغجغه) تقسیم شدند. با تزریق استرپتوزوتوسین دیابت نوع ۱ در موش ها القا شد.گروه دیابتی تحت درمات به مدت ۳۰ روز مقدار ۳۰۰ میلی گرم عصاره میوه جغجغه را به ازای هر کیلوگرم از طریق گاواژ دریافت کردند. سطح گلوکز خون و سطح بیان ژن فسفوفروکتوکیناز۱ در بافت کبد اندازه گیری شد.
نتایج
نتایج نشان داد که در روز ۱۵ ام در گروه تحت درمان گلوکز خون در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت و در روز ۳۰ ام احتلاف معنی داری یسن موش های گروه کنترل و گروه تحت درمان مشاهده نشد. در آزمایش بیان ژن فسفوفروکتوکیناز۱ اختلاف معنی داری بین گروه تحت مطالعه در بیان ژن مشاهده نشد.
نتبجه گیری
مطا لعه حاضر نشان داد که مصرف عصاره هیدروالکلی میوه گیاه جغجغه در کاهش سطح گلوکز خون موثر است اما بر سطح بیان ژن اثر ندارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/7/19 | پذیرش: 1404/8/12 | انتشار: 1404/9/9